Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Билд: Русия, САЩ и Германия са обсъждали

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Билд: Русия, САЩ и Германия са обсъждали
Коментари Харесай

Сътрудничка на Навални потвърди, че е той е щял да бъде разменен за осъден в Германия руски агент

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Свързани публикации:  " Билд ": Русия, Съединени американски щати и Германия са обсъждали скорошна замяна на Навални за съветски сътрудник

Руският опозиционен политик Алексей Навални е бил покрай това да бъде освободен при замяна на пандизчии със Съединените щати, съобщи Мария Певчих, сътрудничка на Навални, представена от Ройтерс.

В изявление, оповестено в " YouTube ", Певчих, която твърди, че съветските управляващи са умъртвили Навални - нещо, което те отхвърлят - твърди, че критикът на Кремъл и и двама жители на Съединени американски щати са били напът да бъдат разменени за Вадим Красиков - наемен палач от съветската работа за сигурност, който излежава доживотна присъда в Берлин.

Според Певчих вечерта на 15 февруари тя е получила удостоверение, че договарянията са в ход и са на финалния стадий, а на идващия ден Навални е бил погубен.

" Преди две години беше изобретено решение, което можеше да работи - филантропичен продан. Руски шпиони в подмяна на политически пандизчии. В историята към този момент е имало такива обмени ", сподели Певчих.

По думите ѝ дружно с проверяващия публицист Христо Грозев екипът на Навални е издирвал и разкривал съветски шпиони в чужбина, като в това време е изготвял лист с съветски политически пандизчии за замяна.

Певчих сподели, че осъществяването на този проект е лишило две години, защото политиците и чиновниците " не са имали задоволително политическа воля и предпочитание ". Предложението за замяна на Навални било предадено на Путин от олигарха Роман Абрамович, който след войната в Украйна стартира да работи като неофициален канал за договаряния с съветските управляващи. Сътрудниците на Навални са сигурни, че Путин не е желал да разменя особено Навални и по тази причина го е умъртвил.

По-рано Путин съобщи в изявлението с американския публицист Тъкър Карлсън за опция за замяна на американския публицист Евън Гершкович, който е в съветски затвор, без да дава повече детайлности. Преди това през септември американското издание The Wall Street Journal " заяви, че е допустима размяната с " човек, който по патриотични аргументи отстрани престъпник в една от европейските столици " и в този момент " лежи ".

За момента няма коментар по тематиката от съветска и американска страна.

Вадим Красиков простреля Зелимхан Хангошвили, чеченски въстаник и грузински жител, който съгласно Москва е взел участие в терористична офанзива в района на Северен Кавказ в Русия през 2004 година Красиков преследвал измежду бял ден на велосипед целта си до претъпкана детска площадка в централния берлински парк " Тиргартен ". В непосредственост до люлките Красиков извадил от раница револвер и прострелял в тил Хангошвили. После слязъл от велосипеда и умерено стрелял още два пъти в главата на падналия на земята чеченец, следен от родители и деца, описаха очевидци по време на делото, приключило с осъждането на Красиков.

Междувременно през днешния ден Кремъл назова " неуместни " изказванията, че съветските управляващи са оказвали напън върху майката на Алексей Навални по отношение на погребението на сина ѝ. Президентът Владимир Путин не е взел участие във вземането на решения за тялото на Навални, увери неговият прессекретар Дмитрий Песков.

Говорителката на Навални, който умря ненадейно на 47-годишна възраст в арктическа наказателна колония на 16 февруари, съобщи в петък, че съветските управляващи са сложили ултиматум на 69-годишната му майка Людмила да се съгласи в границите на три часа да го погребе без обществена гала или той ще бъде заровен в пандиза.

Ден по-рано майката на Навални се оплака от компликациите при предаването на тялото на сина ѝ и упрекна съветските следователи, че се пробват да я изнудват по отношение на организацията на погребението.

Тялото на починалия опозиционер беше предадено в събота на майка му в арктическия град Салехард. Все още не са оповестени изискванията за погребението му, показва Ройтерс.

Запитан дали ще разяснява хипотетичния формален напън върху майката на Навални, Песков съобщи през днешния ден пред кореспонденти, че " не може да разяснява по никакъв метод, тъй като Кремъл няма нищо общо с това, тъй че Кремъл не може да оказва напън ". " Това е следващото неуместно изказване на тези поддръжници (на Навални) ", добави той.

" Те съвсем всички са търсени (от съветските власти) и съвсем всички са в чужбина. Изявленията им би трябвало да бъдат третирани по съответния метод ", сподели Песков. Запитан дали апелите, отправени към Путин от майката на Навални и Юлия, неговата брачна половинка, са помогнали за ускорение на процеса по предаването на тялото, той съобщи, че съветският президент няма отношение към случая.

" Държавният глава по никакъв метод не се занимава с тези въпроси. Има избрани служби и съответни процеси, които протичат в сходство с откритите правила за такива обстановки ", сподели Песков.

На въпроса дали Путин има нещо общо с проблемите към предаването на тялото, което съгласно поддръжниците на Навални е станало съмнително постепенно, той отговори негативно.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР